May 20, 2009

Legea Atractiei Sexual-Emotionala

Text reprodus, la sfarsit am si eu ceva de comentat :) :

"Mie si pun pariu ca si voua va plac lucruri scurte si concrete. Pentru a face acest lucru in explicarea acestei legi ma voi folosi de un exemplu metaforic :

Gandeste-te la o ciocolata ca fiind suma emotiilor si sentimentelor pe care o persoana le poate oferi intr-o relatie.

Acum voi folosi un exemplu in care voi accelera si exagera intentionat procesul de give and recieve(daruire si primire) al „ciocolatei”.

Acum imagineaza-ti o situatie ipotetica in care o poti vedea pe femeia visurilor tale Cristina, langa tine.

Te uiti la ea. O admiri - „Este atat de frumoasa… Wow ! Este tot ce mi-am dorit. Poate ma va respinge… Nu ! Nu! Trebuie sa reusesc sa o agat. Trebuie !” Te hotarasti sa te duci la ea si aproape ca tremuri de emotie. Reactionand in acest fel deja ii asumi acestei femeii putere asupra ta astfel ii dai 5 % din ciocolata.

Cristinei ii place de tine, i se pare ca esti simpatic, totusi ii displace faptul ca nu ai incredere in tine : „ Ce simpatic este ! Dar de ce nu are oare incredere in el. Barbati complexati nu au incredere in ei. Nu imi plac barbati care au complexe”. Ea iti da 2 % din ciocolata. Tu vrei sa te apropii cat mai mult de ea si faci greseala de a-i gandurile tale cele mai intime.Chiar in acest moment ii oferi 10 % din ciocolata.

Ea a vazut disperarea ta de a te aproia de ea si nu mai te considera o provocare, stie ca esti vulnerabil si daca de la prima intalnire i-ai spus intimitatile tale atunci la a doua o sa-ti stii toate secretele. Singurul lucru care il gaseste interesant la tine este faptul ca esti foarte amuzant, s-a simtit bine cu tine si vreau sa se mai intalneasca si a doua oara cu tine. Ea iti da in acest moment 5 %.
Va pupati de plecare si ea iti da numarul de telefon si iti spune ca va astepta telefonul tau. Tu te duci acasa super fericit pentru ca in final ti-ai intalnit femeia visurilor tale cu care ai petrecut un timp extraordinar impreuna. Toata ziua te gandesti la ea. Este noapte si esti singur in pat. Te gandesti cat de draguta este. Doamne si ce zambet are. Ai o senzatie ciudata in stomac si cand te gandesti ca o vei intalni a doua zi simti un fior pe sira spinari. Nici macar nu te ia somnul din cauza ca esti cu gandul ca o vei intalni a doua zi. Iti imaginezi ca o saruti pasional si ca stati unul in bratele celulilat ca doi indragostiti… De abia astepti sa se transforme totul in realitate. Te-ai hotarat ca maine cum te scoli ii dai telefon si te intalnesti cu ea. In acest moment ii dai 25 % la suta din ciocolata.

Ea nu sa gandit la tine pentru ca nu te considera in nici un fel special fata de barbati cu care s-a mai intalnit pana acum. Te scoli de dimineata cu gandul sa o suni pe Cristina. Mai astepti cateva ore ca sa nu pari ca esti disperat si o suni. Tu ii ceri sa aveti o intalnire astazi. Acum ti-ai aratat inca o data disperarea de a te apropia de ea. Ea vede asta si este din ce in ce mai convinsa ca nu mai esti o provocare. Enigmatic nu mai esti pentru ca si-a dat seama din ce i-ai spus ce fel de persoana esti. Ceea ce i-ai spus te-a facut sa pari slab. Ea se gandeste ca cel mai bine ar fi sa se intalneasca cu Anthony astazi si iti refuza intalnirea de astazi pe motiv ca este ocupata si iti spune ca daca vrei sa te intalnesti cu ea oveti face peste 3 zile, atunci cand va avea timp. Tu esti de acord si ii spui ca o vei suna atunci ca sa stabiliti detaliile. Iarasi toata ziua te gadesti la ea. Aceasta amanare parca te-a starnit mai mult ! Vine noaptea si tu tot te gandesti la ea. De abia astepti sa vina ziua in care o sa te intalnesti cu ea. Dormi cu gandul la ea… - „Cred ca m-am indragostit de ea” – in acest context aceasta afirmatie este foarte periculoasa pentru ca esti intr-o stare de somnolenta in care afirmatiile sunt foarte puternic absorbite de subconstient. In acest moment ii mai dai 20% din ciocolata Cristinei.

Ea nu se gandeste la tine in timp ce tu te gandesti la ea si ii oferi mereu procente din ciocolata. He takes it with pleasure. Singurul motiv pentru care ea se mai intalneste cu tine este pentru ca ii place sa aiba constant o parere buna despre ea, si tu ii oferi acest lucru pentru ca esti indragostit de ea. Se vede pe fata ta ca o adori si ca ai face orice pentru ea si ea adora acest lucru. Tu oferi, ea primeste. Pana la urma oferi tot ce a ramas din ciocolata…

Ce poti face ca ea sa se indragosteasca de tine ? Nu poti ! Asta pentru ca ea numai are ce sa iti ofere. NUMAI EXISTA CIOCOLATA. Chiar daca ar vrea sa se indragosteasca de tine nu ar putea pentru ca tu i-ai oferit totul prea REPEDE SI PREA DEVREME, si din aceasta cauza ai pierdut ocazia de a fi cu FEMEIA VISURILOR TALE.

Situatiile in care se mai poate face ceva sunt situatiile in care ai oferit mai putin de 60 % din ciocolata.

Unii dintre voi ma puteti contrazice folosind argumentul ca au fost cazuri cand unul dintre parteneri il iubea pe celalalt si pe parcurs iubirea a devenit reciproca. FOARTE RAR, DAR POSIBL ! DE CE ? O persoana este indragostita cand a daruit 40 % din ciocolata. Deci sa zicem ca cel care iubeste a daruit 40 % atunci cel care nu iubeste inca mai are ocazia de a oferi 60 % din cantitatea ciocolatei.

La inceputul relatiilor fiecare daruieste procentaje mici de la 1 pana la 10 la suta, pe parcurs conteaza foarte mult cat de sentimentale sunt persoanele in cauza.

O relatie fericita este aceea cand procentajul de daruire este de 60% - 40%. Cei care au daruit 40% sunt cei care vor fi dominanti in relatie.


Multi oameni se simt mai comfortabil sa nu fie ALPHA pentru ca sunt obisnuiti ca alti sa le conduca viata. Acestia sunt oameni care ofera 60%. Intodeauna acela care este mai putin dominant ofera mai mult si cel care este dominant mai putin.

Nu va pierdeti in procente !

Primul scop este acela de a-ti elibera mintea, de a medita asupra acestei legi, asta ca sa-ti dai seama intr-un final ca absolut toate tehnicile de seductie existente care au succes urmaresc a le pune in postura de daruitori pe femei si de a te face pe tine sa primesti mai mult si sa daruiesti cat mai putin mai putin. Aceasta este legea care iti permite sa observi daca o tehnica de seductie va avea succes sau nu.

Al doilea scop legii atractiei este acela de a-ti asigura o relatie normala cu o femeie in care tu sa nu fii singurul care se implica sentimental in relatie. "

© Ene Laurentiu Florin

Acest text nu l-am pus aici fiindca ma reprezinta pe mine sau nu, ci fiindca reprezinta majoritatea. Rog a se citi si "Iubirea obsesiva" de pe acest blog! Ne place sau nu, cam asa se intampla (mai ales pentru baieti) cand nu suntem atenti… Acum depinde de cat si cum are de oferit fiecare… Cele de mai sus intra in contradictie putin cu ideea de a trai viata la maxim… Te vinzi si castigi… Ce castigi? S-ar putea sa castigi ceva de care nu ai nevoie si de care te vei lepada la un moment dat… Dar ai castigat, nu?... Asta ti-ai dorit?... Daca ea e un jucator mai bun ca tine? Traiesti o viata crezand ca ai castigat? Crezi ca ai o relatie cand, de fapt, ai parte deoar de un casual sex mai complicat?...

Am privit cele de mai sus si din alt punct de vedere. Majoritatea lumii evita sa-i fie incalcata intimitatea, sa dai buzna in intimitatea ei. Daca te deschizi prea mult fata de cineva si prea repede, el, la nivel de subconstient, aplica legea reciprocitatii, care-i indica faptul ca ar trebui sa faca la fel... ceea ce, de obicei, el nu simte si-i creeaza un disconfort ideea in sine (ideea la nivel de subconstient, subliniez ca majoritatea lumii nu stie exact care sunt rationamentele pentru care au chef sau nu au chef sa faca ceva, nu-si cunosc aproape deloc subconstinentul si cum a fost influentat el - daramite sa-l mai si controleze...). Daca el ar simti si ar face la fel, lucrurile ar fi minunate pentru amandoi si s-ar consuma fericit focul primei impresii (repet a se citit Iubirea obsesiva, pentru a fi inteles mai bine) urmand apoi sa aleaga ce va sa fie. Dar asta nu se intampla, oamenii vor sa se protejeze (de ce anume exact... poveste delicata uneori, dar e adevarat ca de obicei se feresc sa nu fie manipulati profitandu-se de deschiderea lor), vor sa cunoasca, sa mearga la sigur, atat ca nu vor sa dea sperante desarte celuilalt cat si fiindca le e teama sa nu fie raniti, etc... Iar de aici rezulta acel joc, in care, din pacate zic eu, gandim ceva de genul "sa castigam amandoi, dar sa fiu sigur ca eu nu pierd" (si neintelegand niciodata ce inseamna "daruind vei dobandi"). Pana aici totul poate fi ok, oamenii sunt diferiti, lucrurile mari se fac incet. Problema este ca de obiecei acest joc se continua la nesfarsit pentru multi. Din pacate ei nu ajung la un moment in care sa spuna, ok, pot sa fiu deschis de aici incolo cu cel de langa mine (sau daca ei spun ca sunt, mint, fiindca nu se deschid total). De obicei oamenii se vand, nu se deschid unii catre altii. Vor sa arate ceea ce ar dori sa fie, nu ceea ce sunt cu adevarat. Si asa ajungi sa cunosti un om destul de tarziu... poate prea tarziu, atunci cand, de fapt, pe el nu-l mai intereseaza ce crezi tu. Ceea ce e trist. De aceea, cea mai frumoasa perioada din viata mea o consider a fi liceul. Eram tineri, fara temeri ascunse, fara mii de scrupule, fara frustari materiale, iubeam deschis si fara limite... traiam parca mai mult decat acum... Mai e posibil asta dupa varsta de 25 de ani intre doi oameni "normali"? (spun normali deoarece criteriul normalitatii este dat de majoritate)

Nu m-am maturizat? Tre' sa merg la un specialist sa ma consulte?... Am nevoie de supraveghere specializata? :)

Gata! Exagerez... Mai exista si oameni de buna credinta pe lume dar care se tem sa se deschida pentru a nu fi raniti... Sa speram macar ca sunt sinceri cu ei insisi.


No comments:

Post a Comment